sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Neljäs viikko, viides päivä

  • Budapestejä, vaniljakastikkeen pullotusta, kakkupohjien leikkausta, leivosten pakkaamista...
Eipä nuo työt juuri enää muutu. Päivät ovat melko samanlaisia.

Ja ihmettelen edelleen paria pikku asiaa, osa 4:
  • Onhan niitä kinuskikakkujakin kahvilan puolella myytävänä. Niitä vain ei tehdä konditoriassa, vaan Fazerin tehtaalla Vantaan Vaaralassa (makeistehtaan ja leipomon alue tunnetaan kuulemma nimellä Fazerila!). Samoin siellä tehdään sacherkakut. Teollista liukuhihnaleimomista joka tapauksessa.
  • Konditoriassa tehtävien kakkujen päälle laitetaan koristeeksi paljon marjoja. Vaikka marjalaatikon päällimmäiset marjat olisivat homeessa, niin alimmaiset käytetään silti. Hyvin todennäköistä, että niissäkin on hometta, joka vielä ei vain näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti