keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kolmas viikko, kolmas päivä

Lopultakin yli puolenvälin, 13 aamua takana ja 12 edessä!
  • Murokuppien pellittämistä ja niiden täyttöä raparperihillolla (tällä kertaa lusikalla) ja mansikkamoussella mansikkamarenkileivoksia varten.
  • Vaniljakastikkeen pullottamista.
  • Fazermint-konvehtien sijoittamista cupcake-leivoksiin.
  • Leivoslaatikoiden taittelua.
Tuntuu vähän siltä, että tähän on nyt jämähdetty. Ei juuri uusia hommia, niitä samoja vain, joita tein jo ensimmäisellä viikolla. Kovin paljon erilaisia tuotteitahan konditorialla ei tehdä, mutta jotain mousse- tai juustokakkujen täyttämistä voisi joskus kokeille, ja ehkä marsipaanin kaulaamista mansikka-marsipaanikakun koristeeksi.

Ihmettelen edelleen paria pikku asiaa, osa 3:
  • Miksi tiskejä ei mitenkään kuivata, vaan ne laitetaan suoraan tiskikoneesta märkänä säilytyspaikoilleen? Tämä tarkoittaa, että kulhot ja pellit ovat usein märkiä, kun niitä tarvitsee.
  • Miksi mantelirouhetta säilytetään kuumassa konditoriassa, vaikka sen säilytylämpö on max. +14 C?
  • Miksi henkilökunnan ruokailussa on tuoretta leipää joka päivä, mutta äärimmäisen harvoin mitään levitettä siihen päälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti