maanantai 24. tammikuuta 2011

8. päivä

Aamulla taas ne perinteiset, muutama munkkirinkeli, iso kasa perunarieskoja, pakkaamista ja 24 litraa rikottuja kananmunia.

Sitten loppuivat työt, tai ainakin leipomiset, ja siivosin koko aamupäivän. Leipomoon ilmestyi kahdeksan aikoihin toinenkin harjoittelija (en tiedä mistä, ei ainakaan Vammalan ammattikoulusta), mutta ei hänellekään paljon töitä löytynyt eikä ollut mitenkään aktiivinen niitä kyselemäänkään. Hävisi näkyvistä puolenpäivän jälkeen.

Niin, siis siivosin. No, semmoista kevyttä pintasiivousta enimmäkseen, kylmiö ja muutama kaappi. Totesin aika äkkiä, että kylmiöön (+ 6,3 C°)* tarvitsee enemmän vaatetta ja vetäisin fleecepaidan työpaidan alle. Sillä selvisi, mutta kyllä elimistön lämmönsäätelyjärjestelmä meni hetkeksi sekaisin: loppupäivän oli tukalan kuuma (siis vaikka riisuin sen fleecen toki heti, kun sain kylmiön puhtaaksi).

Sitten kuitenkin loppupäivästä tuli kova kiire tehdä viinereitä, enimmäkseen tanskalaisia (kuva oikealla) ja muutama raeviineri. Ja lopuksi vielä 125 runebergintorttua irti vuoista. Opin, että ne pitää latoa tiiviisti kylmiöön sen vuoksi, etteivät ne kuivu niin kovin.

Plussaa:
  • Ei sentään tarvinnut lattioita pestä.
  • Kylmiön siivoaminen oli hyvä tekosyy pitää ylimääräinen lämmittävä kahvitauko.
Miinusta:
  • Välillä liian kylmä ja välillä liian kuuma.
*+6,3 C° on oikeastaan liian lämmin kylmiön lämpötilaksi, pitäisi olla alle 6 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti