tiistai 18. tammikuuta 2011

4. päivä

Unohdin eilen mainita, että jo kuudesosa (jippii!?) työssäoppimisjaksosta on takana. Siis eilen. No, ylihuomisen jälkeen on takana jo kolmasosa, eli kohta jäljellä vain puolet. Tämä voi näyttää siltä, että innolla odottaisin jakson loppua, mutta enemmän odotan aikaisten aamuherätysten loppua. Ja jalkoihin ottaa aika kovin yli seitsemän tunnin seisominen.

Tein taas rinkeleitä ja rieskoja. Eivät ole menneet ilmeisesti totaalisesti pieleen, koska sain tehdä uudestaankin. Ja tein kakkoja ja vaaleaa vuokaleipää. Lisäksi rikoin munia niin monta litraa, että en jaksanut laskea.

Pakkasin kauppoihin ja kahviloihin menevää tavaraa, kaikkea mahdollista ruisleivistä rosinamunkkeihin. Osa pusseihin ja osa irtotavarana myytäväksi. 

Sitten leivottiin karjalanpiirakoita, yhteensä yli 600 kpl. En ole ikinä ennen niitä tehnyt, mutta nyt rypytin ehkä viitisenkymmentä ja loppua kohti tulos parani selvästi. Alla olevassa kuvassa osa on minun tekemiäni. Ehkä ne vielä erottaa muista, mutta paistaminen kaunistaa!
Loppupäivä pellien puhdistamista. Jonkun sekin täytyy tehdä, eikä Heinon Leipomolla niitä tiskata, kuten koululla. Skrapataan vain puhtaaksi. Osa menee helposti, mutta osassa on palanutta munaa tai valunutta pomadaa tai munkkisokeria + rasvaa. Sotkuista hommaa, mutta ei kai joudu joka päivä tekemään.

Plussaa:
  • Karjalanpiirakoiden teko ei ole ollenkaan niin vaikeaa kuin luulin (kuvasta huolimatta).
Miinusta:
  • Toistaiseksi olen rikkonut 3 munaa munankuorien eli roskien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti