torstai 9. joulukuuta 2010

Pitäisikö joku otsikko keksiä?

Neljä tuntia leipomolla ja melkein koko aika meni noiden oikealla näkyvien vaniljavannikkeiden tekoon. Ensin voi-vehnäjauhovaahto (?), siihen sokeria ja munia, ja sitten koko kolmen kilon taikina pursotettiin pellille rinkuloiksi. Voisivathan ne symmetrisempiäkin olla, mutta homma otti aika kovasti hartioihin.

Lopuksi vielä mittasin valmiiksi huomisen tyrväänlimpun kuiva-aineet, aika iso keko eli limppuja tulossa runsaasti.

Päätä alkoi särkeä jossain vaiheessa aika kovin, eikä kaksi viimeistä mikrobiologian tuntia olleet mitenkään hauskoja.

Jotenkin vaan välillä harmittaa tietyt jutut. Luokalla on yksi oppilas, joka ei tee kerta kaikkiaan yhtään mitään. Tai tekee: tuijotta ja seisoo kädet taskussa. On jokaisen oma asia haluaako oppia mitään, mutta välillä tänään teki mieli sanoa jotain tosi tylyä, vaikka "Painu h**tiin siitä tuijottamasta ja tee jotain hyödyllistä, tiskaa vaikka!!!"

No en sanonut, yritän vaan kestää. Lisäksi pukuhuoneessa on menossa jonkinlainen äänetön reviiritaistelu; kolmosluokkalaiset ovat tietenkin tottuneet viime vuonna elämään siellä kuin pellossa, ja nyt tekee tiukkaa antaa meidän luokalle tilaa. Nimilaput häviää kaappien ovista ja kenkiä löytyy omituisista paikoista. En tiedä, pitäisikö suhtautua "aikuismaisesti" vai yrittää palauttaa itsensä siihen, millaista oli kiusanteko 16-19 -vuotiaana.

Eilisestä kokeesta taas kakkonen, arvaamalla olin selvinnyt liha- ja kalakysymyksistäkin. Olihan helpotus laskea kaappiin se elintarviketeknologiakirja, toivottavasti ei enää tarvita sitäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti