maanantai 23. tammikuuta 2012

MIten voi Suomeen mahtua niin monta juustosämpylää?

Eli ensimmäinen päivä Fazerin leipomolla.

Iso teollisuusleipomo on iso teollisuusleipomo, sehän on selvä. Ei siellä muuta ole kuin erityyppistä liukuhihnatyötä. No ainakin saa nähdä livenä ja toiminnassa koneita, joista koulussa vain kerrottiin: munkinpaistorata, hillotusautomaatti, jäähdytysrata ja jopa pomadointirobotti (!). Niin ja se kiertoarinauuni, josta tuli niitä otsikossa mainittuja juustosämpylöitä aivan käsittämättämän suuri määrä jopa niinä neljänä tuntina, joina yritin erotella joukosta myyntiin kelpaamattomat sampylät.

Aamulla ensin Sokerileipurin pullien tarkastusta (onko pussissa 6 kpl vai kenties 5 tai 7?) ja leipomolaatikoihin pakkaamista, sitten niitä Juustosämpylöitä ja päivän lopuksi Berliininmunkkien pakkausta.

'Työvaatteet on talon puolesta, neppareilla napitettu paita jossa taskut (niin todella) ja kuulosuojaimet, vaaditut turvakengät saatu lainaksi. Korujen osalta käytäntö on tiukka, edes korviksia ei saa olla, tosin ei niitä kuulosuojainten alla haluaisi käyttääkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti