sunnuntai 2. syyskuuta 2012

No jopa oli viikko

Viime viikonloppuna iski hirvea kipu oikeaan olkapäähän enkä maanantaina voinut muuta kuin hakea sairaslomaa. Olkapää oli tulehtunut ja sain kolme päivää sairaslomaa.

Torstaina sitten kouluun, jossa kuulin että pitäisi tehdä kermakakku, 40 bebeleivosta (joista 20 suklaakuorrutteella ja 20 pomadalla) sekä suklaaleivoksia ns. "numeron edestä" eli arvosteltavaksi ja suurin osa luokasta oli tehnyt ne alkuviikosta!

No, torstaina tein kuitenkin brownieita ja latte macchiato -leivoksia päättötyön  harjoittelun vuoksi. Jälkimmäisten kuorrutus meni totaalisesti pieleen.

Perjantaina oli teoriaa koko päivän tai oikeastaan vain pari tuntia aamulla. Kysyin opettajalta, voisinko tehdä päättötyötuotteet Puistolan leipomoluokassa, koska Paatelassa (jossa pääasiassa olemme) on epäkuntoinen taikinakone ja surkeat uunit: kaikki pellit ovat kuperia, jolloin leivonnaisistakin tulee kuperia ja lämpötilanäytöt näyttävät väärin. Opettaja suuttui ja vastaus oli ei; kaikki tekevät päättötyöt Paatelassa.

Lukujärjestyksen mukaan olemme kuitenkin ensi viikolla Puistolassa. Sen vuoksi, että on paljon tilauksia ja siellä enemmän tilaa. No, enhän minä kuitenkaan tee niitä tilaustöitä, niitä tekee ne tietyt hyvät oppilaat. Ehkä opettajakin huomasi sen, kun antoi luvan tehdä ne tuotteet Puistolassa. Siitäkin hyvästä jouduin sitten tiskaamaan torstain tiskit ja muutenkin siivoamaan muiden jälkiä ainakin tunnin perjantaina. Ai niin, sainhan tosin myös siinä sivussa harjoitella kuorrutuksia.

Tosin kaikessa tässä on ehkä enemmän huonoja puolia kuin hyviä: sain harjoitella kaikkia tuotteita vain kerran, ja niiden valmistamiseen on aikaa noin 10 oppituntia, 4 tiistaina ja 6 keskiviikkona. Torstaina kaiken pitää olla valmista ja esillä pöydässä. Tulee kiire.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti