maanantai 16. toukokuuta 2011

Petit Fours

Eli pikkuleivoksia tehtiin tänään. Aluksi oli kyllä puhetta bebe-leivoksista, mutta muuttui matkan varrella... vasemmalla siis aprikoosihillolla ja cappuccinokermahyytelöllä täytettyjä ja pähkinätryffelissä dipattuja leivoksia. Huomenna niihin vielä suklaakoristelu päälle.

Ja taas sienihyrriä. Edelleen koekappaleita kolmosten valmistujaisiin. Meni pieleen kun taikina tarttui kaulinkoneeseen (niin aina, kun yritän kaulia jotain ohuemmaksi kuin 3 mm). Ja sitten se nousi liian pullamaiseksi. Enkä pilkkonut täytepekoneja, -sipuleja ja -sieniä tarpeeksi pieniksi.

Aamupäivällä tuli sanomista, kun pari tuntia paleltuani (ilmastointi toimi taas tehokkaasti) olisin lopulta ehtinyt juoda lämmittävän aamukahvin, mutta kahvi oli juotu loppuun. Eikä juuri muutakaan aamupalaa, ei leipää eikä mehua. Kaikki eivät oikein tykänneet, kun esitin vallankumouksellisen ajatuksen, että ne jotka laittavat aamupalan tarjolle, laittaisivat sitä niin, että kaikille riittää. No, ilmeisesti ei tarvitse laittaa kuin itselle ja kavereille ja muille nopeille, hitaimmat kärsikööt nälkää tai keittäkööt itse kahvinsa. Ihan noin sen ei mielestäni kyllä pitäisi mennä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti