keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Talvilomaltapaluu


Ja samalla viimeinen päivä tätä jaksoa ja leivontaa toistaiseksi. Ensi jaksossa vain teoriaa.

Kevät selvästi tulossa. Aamut alkavat jo olla oikeasti valoisia, kuvassa aurinko nousee jossain päin Pirkanmaata tämän aamun koulumatkalla.

Niinkuin edellisten viikkojen perusteella arvattavissa oli, tänään tehtiin munkkeja ja unelmatorttua. Enimmäkseen niitä munkkeja, hillosellaisia ja rinkeleitä. Paistoin ja sokeroin. Unelmatorttuihin levitin vain täytettä ja rullasin ja leikkasin.

Onneksi en enää nykyisin anna koulu- tai työasioiden kovin paljon vaivata vapaa-aikana, niinkuin joskus ennen nuorempana. Koulussa kyllä ottaa todella kovin päähän se, ettei yksi oppilas edelleenkään millään tavalla osallistu mihinkään. On ollut kolmantena minun ryhmässäni tämän jakson, eli käytännössä kaksi tekee kolmelle tarkoitetut hommat.

Mutta kun mikään ei auta. Opettajat ovat koittaneet hyvällä ja varmaan jotkut oppilaat pahalla, mutta ei mitään muutosta. Jos laatii adressin kaikkien oppilaiden allekirjoituksella ja vaatii asian huomioimista ryhmä- ja tehtäväjaossa, niin se voidaan tulkita kiusaamiseksi ja kääntyy itseä vastaan. Mutta tilanteen jatkuminen näin ensi vuonnakin ei ole kenenkään kannalta oikein.

1 kommentti:

  1. Yhdyn mielipiteeseen, kaikkien opetus kärsii vaan yhden ihmisen takia!

    VastaaPoista